Jdi na obsah Jdi na menu

Jaro je tady ♥

13. 5. 2011

Jaro je tady ♥ jaro-8.jpeg

Ahojky ,jak se dneska máte ? Já ůžasně. Sem konečně šťastná že už není zima a nastalo jaro . Miluju tu vůni přírody a jak všechno rozkvétá . Nemusím pořád chodit v zimní bundě a dlouhých kalhotách , mám ráda když se oblíknu třeba do kraťasů a tílka , určitě nejsem sama .

Také sem ráda že už se můžu koupat někde venku a že svítí sluníčko . Tak si tady prohlídněte pár jarních obrázků a já zatím vymyslím co dál napsat  ♥

jaro-1.jpgjaro-2.jpegjaro-3.jpegjaro-4.jpegjaro-5.jpegjaro-6.jpegjaro-7.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak , doprohlídly ste ? Určitě ANO . Dneska je pátek 13 , a tak jsem se rozhodla psát o tom jak a kde to vzniklo že se dějou zlý věci . Já na to sama moc nevěřím ale nikdy nevíte .  . .

Pátek 13 =

Pátek  třináctého je v mnoha zemích považován za nešťastný den. Chorobná obava z tohoto data se nazývá paraskavedekatriafobie a jedná se o speciální formu fóbie z čísla 13 (triskaidekafobie). V latinskoamerických zemích je spíše rozšířena ta samá pověra o úterý třináctého.

Původ pověry

Na Velký pátek byl ukřižován Ježíš Kristus a při Poslední večeři sedělo u stolu třináct lidí a ten třináctý z nich byl Jidáš, který Krista zradil.

Zcela reálný základ má tato pověra v pátku 13. října1307. Právě tento den začal francouzský král Filip IV. Sličný s pronásledováním a zatýkáním templářů, po kterém následovalo mučení a smrt mnoha z těchto rytířů a následný zánik řádu. Od tohoto dne následovníci templářů považovali pátek třináctého za ďábelský a nešťastný den.

Pátek třináctého - smůla, nebo náhoda?

Na celém světě se setkáte s lidmi, kteří budou tvrdit, že je to den smůly. V některých hotelích chybí pokoje č. 13, třinácté poschodí byste tam také marně hledali. Závodníci formule 1 třináctku pro jistotu úplně zrušili. Některá města nemají třináctou ulici, jinde zase chybí čísla domu, samozřejmě jak jinak než třináct. Některé černé statistiky tvrdí, že v pátek třináctého je více dopravních nehod, zranění a více lidí, kteří skončí v nemocnicích. Jiní lidé budou říkat, že v tento den lidé méně obchodují a létají a že hrozí krach na burze. Tyto údaje se však nepodařilo spolehlivě dokázat.Je to prostě záhada .

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář