Jdi na obsah Jdi na menu

Drogy a Alkohol

10. 5. 2011

Zdravím . Dlouho sem tu nebyla , učila sem se na matiku ! Ale jistě víte , o čem budu psát.Drogy a Alkohol,asi tak dvakrát do roka máme ve škole přednášku o tomhle . Dělá se mi z toho blbě . Nechápu ty ubohý lidičky co si píchají stříkačky a chlastaj o 106 . . . =D

Drogy :

  • Léčivo – usušené nebo jinak konzervované rostliny, živočichové, jejich části nebo produkty jejich metabolismu, sloužící jako léčivo nebo k podobným účelům.
  • PsychoAtraktivní - (návyková látka, psychotropní látka, droga) – látky ovlivňující psychiku, zpravidla návykové, některé škodlivé a vesměs nelegální nebo státem omezované 
  • Nechutné , myslím stříkačky apod . . . Byli sme jednou u babičky a na dětském hřišti kde si hráli 3 leté děti ležely asi 2 stříkačky . Co kdyby si to dítě strčilo do pusy nebo si to vzalo do ruky , když to měl před tím nějaký feťák ?!! Nechápu je , k čemu jim to je ?!
  • Ale ono nejde o marihuanu či tak , také není zrovna nejlepší kouřit cigarety . Blbě se z toho asi dostává a ublížit to může taky . Mladistvý si myslí že je to COOL . Neřekla bych . . Vy ?!

 drogy.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

Alkohol :

Já nevím , ten kdo si dá 10 panáků každej den je magor . Tak jako je to něco jiného když si třeba dá někdo 1 až 2 sklenky vína nebo pivo na nějaké oslavě či v restauraci .Alkoholismus nebo též závislost na alkoholu, opilství je chronické recidivující onemocnění postihující nejen celou osobnost postiženého jedince po stránce psychické a fyzické, ale i jeho blízké, zvláště pak rodinné příslušníky. Patří mezi nejzávažnější a nejrozšířenější formy závislosti. Obecně lze o alkoholismu hovořit tehdy, dosáhne-li závislost na alkoholu takového stupně, že škodí buď jedinci, společnosti nebo oběma. Tuto nemoc je možno jako všechny ostatní duševní i tělesné poruchy léčit. Průběh závislosti na alkoholu je různý. Odlišuje se mimo jiné podle toho, jaký alkohol je zneužíván.

 Alkohol

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář